Historie

 

De Laat autobedrijf kent een lange en  indrukwekkende historie. Het is allemaal begonnen op 1 september 1964 toen Jo de Laat (vader) het autobedrijf startte aan de Rijksweg 144A te Heesch. Toen is het bedrijf ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel .

Oorspronkelijk was het een bedrijf voor onderhoud en reparaties van alle merken auto’s. Al snel kwam daar ook de im- en export van automobielen bij.

Omdat het bedrijf snel groeide en men steeds meer plaats nodig had is men 2x verhuisd. In 1967 naar de Julianastraat 5. Daar startte men naast onderhoud en schadereparatie ook met spuitwerk. En er kwam een berging- en takelbedrijf bij.  In 1972 verhuisde Jo het bedrijf naar de Vinkelsestraat 4 Het bedrijf groeide tussen 1972 en 1977 steeds verder. In die tijd werd ook met de autosloperij gestart. In 1977 heeft Jo een BV gestart onder de naam Autobedrijf J. de Laat.

In 1983 is het bedrijf als het ware opgesplitst. Jo de Laat heeft de autosloperij, in- en verkoop schadeauto’s en het  berging- en takelbedrijf verhuist naar de Kampstraat 1A te Heesch.
En zijn zoons Jos en Willy hebben het bedrijf aan de Vinkelsestraat 4 overgenomen  op 1-4-1983 en zijn onder de naam de Laat autobedrijf verder gegaan. Medio 2017 het bedrijf verhuist.

Op dit moment is het bedrijf gevestigd aan de Vismeerstraat 5 in Heesch.  Jos en Willy hebben zich gespecialiseerd in de automerken Peugeot en BMW,

Jo de Laat is gestopt in 1998